Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


       Dallas-ban aukciót hirdettek, James Dean személyes tárgyaiból, valamint szerepléseihez kapcsolódó egyéb emlékekből. Az aukció hatalmas sikert aratott, a tárgyak több ezer dollárokért keltek el.

   David Loehr mintegy 30 éves gyűjteményt bocsátott árverésre, többek között Jimmy ruháit, papírjait, egyéb dolgait. Az árak hihetetlen magasságokban repkedtek. Például egy farmernadrág, amit Jimmy az "Óriás" című filmben viselt, 35850 dollárért, egy fekete motoros bőrkabát 33460 dollárért, valamint az "Édentől keletre" című filmben használt kabátja 28680 dollárért kelt el. Ezek mellett fehér pólók tömkelege, iskolai jegyzetek, valamint Jimmy házának kulcsai és egyéb iratai is boldog gazdára leltek.

   A leglátványosabb azonban mégis a Porsche 550-es versenyautó egyik darabja, amit Jimmy halála estéjén vezetett. Az autó ugyan 1960-ban eltűnt, de ez az egyetlen darabja épségben megmaradt. A vékony fémlemezke mindössze 11352.50 dollárért kelt el.

   "Ez egy hihetetlenül hatalmas aukció volt," mondta Doug Norwine zenei rendező és a Heritage Auction Gallery vezetője. "Rengeteg telefonáló és internetező keresett meg minket. Úgy vélem, soha nem lesz már ilyen mértékű Dean-árverés."

 

Az aukción elkelt tárgyakat meg tudod nézni az Aukció képgalériában!

 

A mappában található képek előnézete Aukció

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.